CHRISTELIJKE HOGESCHOOL EDE

De Christelijke Hogeschool Ede is voor het achtste jaar op rij verkozen tot de beste Hogeschool van Nederland. Ondanks deze eervolle prijs had men wel een probleem met de beleving van hun gebouw.

Een gezamenlijke brainstorm heeft er toe geleid dat Projectum een aantal verbeterpunten heeft mogen presenteren. Hier uit is o.a. de herinrichting van de centrale hal ontstaan.

Via deze hal komen de studenten de school binnen en leidt verder naar de kantine, mediatheek en lockers. Kortom er is veel loopverkeer.

De herinrichting van de gang moest een ontmoetingsplek worden voor studenten, docenten en andere gebruikers. Een verlengstuk van de kantine en mediatheek.

Daarnaast zit de Hogeschool midden in een nieuwbouwtraject. Projectum heeft hier rekening mee gehouden in de vormgeving en de constructie van de loungemeubelen. Hierdoor zijn alle meubelen mee te nemen naar de nieuwbouw locatie, passend binnen de vormgeving en gedachtegoed van het gebouw.

De nieuw ingerichte gang wordt nu al het mooiste plekje van de school genoemd. Citaat van een leerkracht: “ik voel me nu welkom als ik de school binnen kom lopen”

Een beter compliment kan je toch niet krijgen?

ANDERE PROJECTEN IN ONDERWIJS