REVIUS LYCEUM WIJK BIJ DUURSTEDE

Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede heeft na de voorjaarsvakantie, dinsdag 28 februari, haar deuren van de nieuwbouw geopend.

Een prachtig gebouw onderverdeeld in leshuizen (aparte vleugels) die een besloten veilig karakter uitstralen. In het centrum van het gebouw prijkt daarentegen een grootse centrale ruimte de aula voor de leerlingen.

Projectum heeft in december 2011 de opdracht gekregen voor de inrichting van de personeelskamer en de aula. Voor de aula is een speciaal pakket van eisen samengesteld door de inrichtingscommissie van de school, waarbij de wens was om een aula te realiseren zonder de traditionele tafels en stoelen.

Echter dienden er wel zitplaatsen gefaciliteerd te worden voor een paar honderd van de in totaal duizend leerlingen. Projectum is samen met de inrichtingscommissie van start gegaan om de visie van de school te visualiseren in beelden, kleur en producten. Vanuit de Projectum studio is interieurvormgever Michael Vlijter hier nauw bij betrokken geweest. Na diverse meeting, presentaties van Voorlopig Ontwerp tot Definitief Ontwerp en evaluaties met de inrichtingscommissie zijn we tot een fantastische inrichting gekomen.

De architect heeft een trap/tribune gemaakt en Lieke Schrakamp, dochter van de directeur, heeft een prachtig podium ontworpen. Dit podium is tevens, na minimale aanpassingen, een zitmeubel. Ook zeer opvallend is de vloer van de aula, een speciaal ontwerp van Tamar Clasquin, docent aan het Revius en tevens lid van de inrichtingscommissie. Prachtig om te zien hoe  alles op elkaar is afgestemd en elkaar versterkt.

Projectum heeft hier meubels aan toegevoegd te weten bricks voorzien van een toplaag van vrachtwagenbysonyl, zeer goed te reinigen en erg sterk. Tevens een groot aantal slingerbanken die in diverse vormen opgesteld kan worden.

De school en Projectum  zijn erg enthousiast over het eindresultaat en temeer dat hieruit blijkt dat je een juiste inrichting samen ontwerpt en vormgeeft !

Inrichten doe je samen!

ANDERE PROJECTEN IN ONDERWIJS