BUURTSTE BOCHT WAGENINGEN

In samenwerking met de Woningstichting en Kristal (onderdeel van Stichting 's Heeren Loo) worden in het wijkcentrum de Buurtse Bocht verschillende activiteiten gerealiseerd. Kristal biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke handicap.

Naast de winkel/kunstuitleen ,,de Verbeelding'' beheert Kristal ook een lunchroom ,,Koffie met Verbeelding''. Deze zijn voor iedereen toegankelijk.

De lunchroom, waarbij de mensen met een verstandelijke handicap meehelpen in de bediening en de keuken, moet volledig zelfstandig worden. Dit wil zeggen dat ze binnen enkele jaren zonder enige subsidie kunnen bestaan. Hiervoor heeft Guido van der Berg een businessplan opgesteld mede om te bepalen hoe de lunchroom zich kan onderscheiden in de buurt.

Met die gegevens heeft Projectum, in samenwerking met KEK dnl, het ontwerp verzorgd. Passend bij de visie van de Buurtse Bocht en de gebruikers van de lunchroom. Zeer belangrijk daarbij was het kleurgebruik, dat niet te veel prikkels mocht opleveren voor de gebruikers.

Door de totaalinrichting volledig aan Projectum te gunnen, is er een mooie samenhang ontstaan in kleuren en materialen. Door alles op elkaar af te stemmen is er een rustige en sfeervolle ruimte ontstaan waar zowel het personeel als de bezoekers zich prettig voelen.

Om de “verbeelding” in de lunchroom gestalte te geven is er een podium gecreëerd die rolstoeltoegankelijk is. Door het podium te voorzien van een professionele licht- en geluidsinstallatie is deze geschikt voor alle gewenste kunstvormen.

Mocht u ooit op zoek zijn naar een lunch- of vergaderlocatie, kunnen wij u de Buurtse Bocht inmiddels aanraden. De broodjes en de soepen zijn erg lekker, uitgeserveerd door authentiek aardige mensen.

ANDERE PROJECTEN IN ZORGINSTELLINGEN