HOGESCHOOL ZUYD MAASTRICHT

Opdracht was een nieuwe restaurant inrichting, een open leerplein, een docenten pauzeruimte en een overleg- werkruimte op de derde verdieping.

In fases zijn deze ruimten verbouwd en aangepast.

Het studenten restaurant is voorzien van een nieuw uitgiftebuffet met kleine keuken. Een combinatie van hoog en laag zitten op banken stoelen en krukken. De kleuren van wanden vloer en plafond waren door de architect bepaald. De kleuren van het meubilair zijn daarop afgestemd. Vanwege het internationale karakter van de hogeschool zijn aan het hoge plafond banieren met afbeeldingen bevestigd die verwijzen naar dat internationale uitgangspunt. Tussen deze banieren hangen grote hanglampen.

Het open leergebied moest een verstilde “zen”- sfeer krijgen, zodat hier geconcentreerd gewerkt en overleg gevoerd kan worden. Donker houten kloostertafels en stoelen met kiezel vloerkleden en ronde zitbanken met centraal geplaatste dakplatanen. Aan het pafond rechthoekige witte lampenkappen.

De docentenpauze ruimte heeft een totale metamorfose ondergaan. Teakhouten vloer en nieuw gestuukte wanden en nieuw plafond. Een zorgvuldig lichtplan is uitgevoerd om de juiste sfeer te krijgen. Lage zitbanken, stamtafels, bartafels met krukken. In de erker lage fauteuils met salontafels. Voor de ramen rolgordijnen die het buitenlicht filteren. De ideale ruimte om te ontspannen, te overleggen en op adem te komen.

De overleg- werkruimte onder de dakspanten ademt een sfeer van rust en geconcentreerd werken. Eenvoudige vormen en rustige kleuren.

ANDERE PROJECTEN IN ONDERWIJS