INHOLLAND HAARLEM

Nieuwbouwproject.

De opdracht was om het speciaal meubilair voor restaurant, vergaderruimte en entreeruimte, leslokalen, administratie en computerlandschap te ontwerpen. De materialen en kleuren van het gebouw waren uitgangspunt om daarop te reageren. Het pand was neutraal en strak van vormgeving. Openheid en transparantie moesten gewaarborgd blijven.

Het totale interieur concept moet de leerlingen en bezoekers een warm welkom bieden.

Het speciaalmeubilair is gekozen in de kleuren geel, groen en roze als accent kleur in het neutraalkleurig gebouw. Deze kleuren komen ook weer terug op deuren van toiletten en op de lockers. De tafels en receptiebol in een teak hout uitgevoerd in echt fineer. De grote receptiebol in het Atrium heeft een afmeting van 8 meter breed en 6 meter hoog. Daarin zijn alle functies voor receptionisten en conciërges ondergebracht met verwarming, luchtbehandeling, bewaking en verlichting.

De studielandschappen zijn apart vormgeven in diverse vormen en functies. Het stimuleren van samenwerken en individueel werken is uitgedacht volgens het principe hoe verder van de ingang hoe rustiger de werkplek. Hier zijn ook door middel van prints op lage wanden bijzondere accenten aangebracht.

In het restaurant zijn de wanden voorzien van kleur en basisvormen die de ruimte een eigen karakter geven. Aan het plafond zijn speciale lampen kappen onder de standaard downlighter geplaatst. Lounge banken, lage treinzitbanken, statafels, stamtafels en lange bartafels maken de ruimte tot a place-to-be.

ANDERE PROJECTEN IN ONDERWIJS