JACOB ROELANDSLYCEUM BOXTEL

De opdracht bestond uit diverse deelopdrachten, aula, technasium- beta lokaal, docentenruimte, Engels plus en CKV ruimte.

Ontwerp een nieuwe aula inrichting voor de bovenbouw leerlingen .

Flexibel in te vullen voor verschillende activiteiten. In de eerste plaats als pauzeruimte maar daarna ook als werkruimte voor kleine groepen leerlingen die zelfstandig opdrachten uitwerken. In deze ruimte vinden ook de ouderavonden plaats. De schoolband moet er ook kunnen optreden als er een feest wordt georganiseerd. Evident is dat het geplaatste meubilair goed verplaatsbaar moest zijn.

Er is gekozen voor een lichte houten vloer, een nieuwe systeemplafond met verlichting. Het meubilair bestaat uit zitbanken, hoge tafels met krukken, statafels, stamtafels en kleinere tafels met stapelbare stoelen. Deze sluiten aan bij de huisstijl van de school grijs en groen. Als accentkleur is oranje gekozen. De lage wanden zijn voorzien van een hippe, jonge print, uitgevoerd in afwasbaar vinylbehang.

Het Technasium is een speciale ruimte waar school, bedrijf en techniek samenwerken

Voor deze ruimte werden ateliertafels, een pitstopbalie en een denktank bedacht. Het geheel kreeg een eigen fris, inspirerend en herkenbaar gezicht.

In school wilde men een Engels-Plus lokaal; alles moest in Engelse stijl worden vormgegeven.

Dat is duidelijk te merken wanneer je ruimte binnenkomt. Engelse fauteuils en werkplekken voor docent en leerling. De muren zijn voorzien van Engels behang. Er staat een echte rode telefooncel uit Londen.

De docenten pauzeruimte kunnen docenten bijpraten, overleggen en koffiedrinken. Een heel eigen sfeer met warme kleuren en materialen.

ANDERE PROJECTEN IN ONDERWIJS